Click, read and vote!

Citește aici lucrările copiilor-reporteri care au participat la concurs. Apoi votează-le la sondajul afișat pe blogul lor!

duminică, 13 noiembrie 2011

Fascinația de a călători toată viața...

Articol de presă (interviu, reportaj, stire, relatare) despre locul de muncă ideal pentru voi:

Săptămâna trecută, firma de avioane X m-a invitat să fac o călătorie până în Japonia. În aeroportul din Suceava erau o mulțime de persoane. Acolo, s-au deschis standuri de fastfood, iar în tot aeroportul mirosea grozav a cartofi prăjiți și a carne preparată în toate felurile. Îți lăsau gura apă toate aromele acelea. Aproape că mi se făcuse foame.  În avion, cînd am urcat, am constatat că locurile se găseau foarte ușor, deoarece, pe spatele fiecărei banchete, era scris foarte mare numărul.Cum avionul decolase, unora din călători li se făcuse frică; am aflat ulterior, din conversațiile purtate și tonul vocii, că se aflau la primul lor zbor. Muzica din avion era una relaxantă și, datorită și fumului degajat de motoare, îți inspira gândul unei discoteci de demult. Însoțitoarea de bord mergea pe la fiecare persoană, întrebând-o dacă mai dorește ceva, dacă se simte bine. Întrebările erau puse în diferite limbi căci, în avion, se aflau oameni din diferite locuri ale globului. Pachetele cu mâncare care ni s-au adus în jurul prânzului, au sucit nările; mâncarea mirosea ca și cînd abia era scoasă de pe foc dar gustul era diferit în comparație cu cel de la preparatele de acasă. Mi s-a spus că e hrană rapidă. Însoțitoarea de bord era o domnoșoară înaltă care avea multe cunoștințe în materie de limbi străine. Mi s-a părut, numai așa privind-o pe ea, o meserie grozavă! Ai ocazia de a colinda lumea și de a descoperi peisaje minunate. Dar, nu e deloc simplu să ajungi steweardeză! Această meserie, după cum mi-a povestit chiar tânăra ca m-a fascinat cu glasul ei cald, necesită multe cunoștințe din diferite domenii. "Meseria aceasta necesită cunoștințe aprofundate și în geografie, dar și în fizică. Nu trebuie să ți se pară nimic un tărâm necunoscut. Cele mai importante sunt limbile străine pe care trebuie să le vorbești ca pe limba natală", este descrierea făcută acestei meseri de către Irina Movilă, însoțitoarea noastră de bord, pe care au îndrăgit-o, într-o clipă, toți călătorii.

P.S. Facem precizarea că articolele scrise nu reflectă realitatea; sunt creații ale elevilor prin care s-a dorit să se urmărească modul în care ei știu să respecte structura unui articol de presă. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu