Click, read and vote!

Citește aici lucrările copiilor-reporteri care au participat la concurs. Apoi votează-le la sondajul afișat pe blogul lor!

duminică, 13 noiembrie 2011

Medicina, o meserie de viitor...

Articol de presă (interviu, reportaj, stire, relatare) despre locul de muncă ideal pentru voi:

"Medicina este o meserie foarte dificilă, dar mulți oameni îșii doresc să ajungă medici. Unii nu reușesc.Haideți să vedem ce presupune acest domeniu. Medicina se împarte în mai multe părți: partea de chirurgie, medicină sportivă și partea de medicină de familie. Chirurgia se împarte, la rîndul ei, în mai multe ramuri. Cel mai dificil este să fii medic specialiat pe chirurgie laparoscopică şi chirurgia obezităţii. Această ramură constă în operaţii pe inimă. Dar şi medicina sportivă este delicată. Trebuie să ajuţi persoane să se recupereze după operaţii, accidente, etc. Nici medicina de familie nu se lasă mai prejos. Ca medic de familie, trebuie să cunoşti despre toate medicamentele, viruşi, etc. Ai obligaţia să ştii exact de ce boală suferă pacienţii şi să calculezi corect doza de medicamente. Medicina este grea, dar foarte frumoasă.Trebuie să înveţi mult, dar se merită pentru că ştii că ai salvat oameni şi aceştia îţi sunt recunoscători".

P.S. Facem precizarea că articolele scrise nu reflectă realitatea; sunt creații ale elevilor prin care s-a dorit să se urmărească modul în care ei știu să respecte structura unui articol de presă.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu