Click, read and vote!

Citește aici lucrările copiilor-reporteri care au participat la concurs. Apoi votează-le la sondajul afișat pe blogul lor!

miercuri, 28 decembrie 2011

Copiii-reporteri, in campania Shoe-Box,,,


Shoe Box -Cadoul din cutia de pantofi” este o campanie prin care putem dărui, de Crăciun, cadouri pentru copiii  saraci şi orfani, pentru a le readuce zâmbetul pe faţă.                                                                      

Dacă vrei să te implici în această campanie ai nevoie de multă răbdare, dar şi de timp. Dar,  oare de ce se numeşte chiar ,,Cadoul din cutia de pantofi”? Deoarece cadoul tău este pus într-o cutie de pantofi, frumos ambalată. După aceea, cadoul va fi dus la centrul de colectare a acestora din oraşul tău. Acolo, un grup de oameni îl va primi şi îl va duce la căminele de copii.

Campania se desfăşoară în multe oraşe cum ar fi Bucureşti,Constanţa, Botoşani, Sighişoara, Râmnicu Vâlcea, Cluj-Napoca şi Zalău.

Iată că, anul acesta, la a 5-a editie a acestei campanii, noi, Copii Reporteri, ne-am alăturat să dăm o mână de ajutor cu câteva cadouri, pentru a-i ajuta pe copiii defavorizaţi.

Noi ne-am strâns la sediul Europe Direct din spatele Bibliotecii Judeţene ,,Mihai Eminescu” pentru impacheta cutiile. Cu multă grijă, precizie, dar şi cu dorinţa de a ajuta acei copii, am terminat de impachetat cadourile şi am pornit spre centrul de colectare de pe strada Ştefan Luchian numărul 20.

De acolo, peste o saptamana de la donarea pachetelor noastre se stransesera peste 130 de cadouri care au fost duse la institutii unde se afla copiii care provin din familii defavorizate. Nu e rau pentru primul an in care Botoşaniul se implica! La anul, vom fi din nou la dartorie pentru a aduce o bucurie acestor copii...(Daria Ichim)

sâmbătă, 17 decembrie 2011

Update! (video) Cadouri pentru copiii nevoiași de la copiii-reporteri


Așa cum au promis, copiii-reporteri au oferit, sîmbătă, cadouri unor copii mai săraci, în cadrul campaniei "ShoeBox-Un cadou într-o cutie de pantofi". Micuții au venit fiecare cu o cutie de pantofi goală, cu o coală de hârtie, scoci, foarfec și multă generozitate pentru o faptă frumoasă în pragul Crăciunului. 

Fiecare din cei 9 copii-reporteri a adus de-acasă câte un obiect vestimentar, dulciuri, jucării sau lucruri la care au putut renunța. Într-o artmosferă veselă, micuții au împachetat cutiile, au introdus lucrurile dăruite, în interior și apoi, au acoperit cutia cu capacul, la rîndul lui învelit în coala de hartie-cadou. 

Copiii-Maria, Alexandra, Ioana, Daria, Ilinca, Elena, Karina, Radu (fratele Ioanei), Teodora, Ramona- au mers împreună, apoi spre locul unde se colectează toate aceste cadouri. 

Până pe data de 21 decembrie, oricine poate fi un Moș Crăciun pentru un copil sărman, un copil care nu a primit, poate niciodată ceva în preajma Crăciunului.

Copiii-reporteri vor scrie fiecare impresii despre această acțiune în care s-au implicat cu dragoste! 

Relații se pot obține la telefon Ailoaie Luminita, tel 0734 885 558. 
Sediul de colectare este str. STEFAN LUCHIAN , NR 20, ap.21, lângă CAR MUNICIPAL.

 

 

joi, 15 decembrie 2011

Update! (video) Premiile concursului MICII REPORTERI

Iată și premiile pe care copiii-reporteri le-au obținut în urma concursului de evaluare a cunoștințelor dobîndite în urma participării la cursul de jurnalism "Micii Reporteri". Premiile au fost oferite de Centrul Europe Direct Botosani, Editura Agata si ...Adrian Enache.

Premiul pentru debut:Teodora Rata

Pentru ambitia de a-i ajunge din urma pe colegii ei si pentru curiozitatea tipic gazetareasca

Premiul special al Asociatiei Culturale Adrian Enache: Raluca Balan

pentru a o stimula si incuraja mai mult

Premiul Reporter TV Junior: Karina Todireanu

pentru ca are carisma, e telegenica si s-a simtit, pe parcursul verii, ca ii place meseria aceasta.

Premiul Reporter Sport: Elena Stroici

Pentru ca este foarte implicata in viata sportiva botosaneana, mereu ne anunta de competitile sportive  care au loc, vrea sa scrie...

Premiul de popularitate: Ilinca Brehuescu

pentru cele mai multe voturi pe blogul nostru pentru articolul de creatie

Locul III: ILINCA BREHUESCU si RAMONA LUPU
Locul II: DARIA ICHIM
Locul I: IOANA FRASINESCU


sâmbătă, 10 decembrie 2011

Micii reporteri se implică în campania "Shoe box". Hai și tu cu noi!

Micii reporteri au răspuns cu mult, mult entuziasm campaniei "Shoe box” (Un cadou într-o cutie de pantofi) și, sâmbătă, 17 decembrie, vor pregăti cadouri pentru copiii din centrele de plasament biotoșănene. Copiii-reporteri își doresc să aducă o bucurie cît de mică orfanilor care poate nu au primit niciodată un cadou de la Moș Crăciun. Micii reporteri știu că un bun jurnalist este și un om implicat, cu o dorință permanentă de a rezolva problemele cu care se confruntă societatea în care trăiește.

Proiectul ShoeBox-Un cadou într-o cutie de pantofi este o iniţiativă de ajutorare a copiilor orfani, proveniţi din familii dezorganizate sau prea sărace ca să le poată oferi acestora sărbători îmbelşugate. Iniţiatorii campaniei sunt soţii Vesa, care au pornit de la principiul că, măcar de Crăciun, când toţi copiii primesc cadouri, să li se aducă si acestor copii săraci zâmbetul pe faţă.

În alte oraşe ca Bucureşti, Braşov, Cluj, campania se desfăşoară déjà de trei ani şi are mare succes în rîndul populaţiei, în fiecare an strîngându-se sute de cutii pentru copiii sărmani.
Botoşaniul răspunde anul acesta provocării lansate pentru ca Moş Crăciun să ajungă şi la copiii care poate nu l-au cunoscut niciodată.

Dar, haideți ce trebuie să facem pentru a fi MOȘ CRĂCIUN pentru alți copii:


1. Ai nevoie de:
    • o cutie goală de pantofi (corpul şi capacul)
    • hârtie de împachetat cadouri. Găseşti o mulţime de modele de Crăciun/Sărbători de Iarnă.
    • foarfecă/cutter
    • timp şi bani pentru shopping sau sortarea lucrurilor din casă pe care vrei să le dăruieşti
    • răbdare …
2. Ce faci, apoi?
Se înveleşte frumos în hârtie cutia şi capacul ei, separat, apoi pui în cutie tot ce ai pe suflet să cumperi sau ai prin casa şi poţi dărui:
    • dulciuri (ex.ciocolată, biscuiţi, napolitane), dar NU ceva perisabil (ex.banane, portocale, iaurt)
    • articole şcolare: caiete de scris, creioane colorate, un ghiozdan, un penar sau orice altceva
    • jucarii potrivite pentru vârsta şi sexul copilului
    • produse de igienă personală: perie şi pastă de dinţi, săpun, şampon, gel de duş, absorbante (în fiecare an s-a observat că fetele aveau mare nevoie de aşa ceva)
    • o felicitare de Crăciun pe care să scrii câteva rânduri pentru copilul care va primi cutia de la tine (eşti liber să pui datele tale de contact şi să păstrezi legătura şi pe viitor)
    • articole de îmbrăcăminte: un fular, o căciula, ciorapi groşi, mănuşi sau orice altceva de acest fel, nou sau purtat, dar care să arate bine, să nu fie rupt, pătat sau deteriorate.
    • poate o lumânare parfumată care să le amintească şi lor de mireasma Crăciunului, însă fara chibrituri (nu cumva copiii să faca vreo ispravă…).   Lumânarea nu trebuie să fie neapărat ceva “fancy”, ci una “folosibilă” (mulţi dintre ei NU au nici măcar curent electric).
Nu vor fi puse în cadouri alimente perisabile (ex.portocale, iaurt) sau care s-ar putea deteriora/desface în timpul manipularii (ex.compot de casa în borcan de sticlă).
Capacele cutiilor nu vor fi lipite. Acestea vor fi lipite în momentul în care veniţi cu ele, când vom lipi şi etichetele speciale cu vârsta şi sexul copilului pentru care aţi pregătit cutia/cutiile.
Termen limita: 21 Decembrie 2011, ora 18:00!!!

Campania în derulare Shoe box, adică “Un cadou într-o cutie de pantofi”:
Sediul de colectare pentru Botoşani este str. STEFAN LUCHIAN , NR 20, ap.21, lângă CAR MUNICIPAL. Persoana de contact Ailoaie Luminita, tel 0734 885 558
Dacă și tu vrei să fii alături de micii reporteri în această inițiativă gfeneroasă, scrie-ne la asociatie.adrianenache@gmail.com si poți participa alături de copiii-reporteri cu propriul tău cadou pentru un copil sărman. 

duminică, 4 decembrie 2011

Interviuri cu ocazia Zilei Internationale a Persoanelor cu Dizabilitati...

Interviuri realizate cu ocazia Zilei Internationale a Persoanelor cu Dizabilitati, la CITO Lucie Lecomte din Botosani, de catre Ioana Frăsinescu si Raluca Balan. Cei doi mici reporteri au si cantat in spectacol. Ioana Frăsinescu și Raluca Balan sunt in clasa a IV-a. Ele vor scrie un articol despre ce s-a intamplat sambata la centru pentru noul numar al ziarului Buzz care va apărea in luna decembrie.


Interviu cu un ...maseor -violonist!

Daria Ichim a stat de vorbă, de ziua națională cu un fost maseor, actualment violonist in taraful Entuziastii... Ea pregătește un articol-reportaj despre nevăzătorii botoșăneni. Acesta va apărea in noul număr al ziarului Buzz.

Interviuri realizate, de ziua nationala cu doi nevazatori botosaneni...

Așa cum am promis, publicăm interviurile realizate de micii reporteri, Karina Todireanu și Ramona Lupu, prima în clasa a IV-a, a doua, în clasa a V-a, realizate cu ocazia Zilei Nationale la Asociația Nevazatorilor....

joi, 1 decembrie 2011

Interviuri realizate pentru noul număr al ziarului Buzz

Publicăm primele două interviuri realizate de Daria Ichim la Asociația Nevăzătorilor Botoșani. Interviurile au fost realizate cu scopul redactării unui articol care va apărea în noul număr al ziarului Buzz. Aceste două interviuri au fost realizate miercuri și, fiind primele la nevăzatorii botoșăneni, emoțiile se simt puternic. Alta este situația însă la următoarele 3 interviuri realizate chiar de ziua României! Vom posta cât de curînd și celelalte interviuri realizate de Daria și ceilalți mici reporteri, Ramona Lupu și Karina Todirean.

Ziarul Buzz este o publicație pentru copii și tineri scrisă de copii. Ea este editată periodic.


Ziua Națională petrecută în Centrul Istoric și la Nevăzători de către copiii-reporteri

Micii Reporteri au participat, joi, de ziua națională, la manifestările dedicate acestei zile. Evenimentele au avut loc în Piața 1 Decembrie din Centrul Istoric al Orașului, iar copiii-reporteri au avut ocazia să-si exerseze talentul și cunoștințele dobândite la cursurile de jurnalism și foto-jurnalism. Micuții au ilustrat evenimentul cu imagini surprinse atît din timpul paradei militare cît și de la momentul festiv, când botoșănenii au fost invitați să servească fasole cu cârnați. 

În curând veți citi pe acest blog articolele lor, dar și fotografiile pe care le-au realizat!!!! Traseul de 1 decembrie al copiilor a continuat cu un popas la ...nevăzatorii botoșăneni care au sărbătorit, la rîndul lor, această importantă zi. Cu această ocazie, copiii-reporteri au luat interviuri de la membrii tarafului format din nevazatorii botoșăneni. Daria Ichim va realiza pentru următorul număr al ziarului Buzz un articol despre existenta acestui taraf. Interviurile copiilor cu membrii tarafului cu ocazia acestei zile le veti citi chiar pe blogul lor.

Până când veți putea citi articolele lor  de la acest eveniment, chiar aici pe blog, va invităm să citiți cîteva articole recente în care protagoniști au fost ei.

Pentru 1 decembrie, nevăzătorii din Botoşani au pregătit un program artistic pe care l-au susţinut în Clubul filialei, din Centrul Vechi al Botoşanilor. „La concurenţă” cu fanfara condusă de Dumitru Gherman, ce a cântat în vecinătatea Monumentul eroilor (la finalul programului oficial), artiştii nevăzători au intonat cântece în ton cu momentul, care au rezonat perfect cu atmosfera zilei, dar şi cu steagul tricolor...mai multe BotosaniNews.ro


Moment emoţionant la finalul ceremoniei militare, dedicate Zilei Naţionale. Mai mulţi copii au dorit să se fotografieze cu veteranii botoşăneni.
Cel mai bucuros de gestul celor mici a fost colonelul (r) Ilie Pascal, care, înainte de război, a fost învăţător. ... mai multe Monitorul de Botosani.

duminică, 27 noiembrie 2011

Miss și Mister Boboc, un spectacol cu emoții și surprize pentru liceenii botoșăneni


Finala concursului Miss și Mister Boboc, desfășurată în cadrul Festivalului Toamna Bobocilor, a adus multe emoții și surprize. Evenimentul s-a desfășurat, la mijlocul lunii noiembrie, la Casa de cultura a Sindicatelor din Botoșani. Sala de spectacole a fost plina de tineri liceeni, doritori sa vada finala concursului "Miss si Mister  Boboc 2011" din cadrul festivalului "Toamna Bobocilor".

Aplauzele i-au incurajat pe finaliștii liceelor înscrise în competiție. Din păcate, unii spectatori nu ii susțineau deloc pe concurenți. Fluieraturile și  cocoloașele de hartie aruncate de unele persoane, care au venit doar sa se distreze pe seama concurentilor, au fost tratate cu nenumărate atentionari din partea gazdelor, dar fără prea mult rezultat.

Toate liceele din Botosani au participat la acest concurs. Concuenții, reprezentanți ai fiecărui liceu,  au trecut prin patru probe, acestea fiind: proba de zi, proba sport, proba costumelor de seară și cea a dansurilor de societate.

Concurentii au creat spectacol, pe scenă, la toate probele fiind aplaudații de spectatori. Emoțiile concurenților, dar și ale părintilor ori ale sustinătorilor s-au simtit puternic în sală. Majoritatea celor de pe scenă a avut parte de galerii gălăgioase care au venit dotate cu pacarte pe care scria numele lor. Emoțiile concurenților s-au simțit în micile stîngăcii de pe scenă, care însă nu au pus mari probleme juriului care i-a notat. 

În afară de premiul cel mare, titlul de Miss și Mister Boboc, a mai fost acordat si un premiu de popularitate. Acesta s-a acordat în urma unui sondaj făcut pe siteul Casei de Cultură a Sindicatelor Botoșani in urma căruia susținătorii și-au votat favoriții. Cei care au întrunit cele mai multe voturi au fost Mara Bucșinescu, care a reprezentat Liceul de Arte "Stefan Luchian" și Codrin Epuraș de la Liceul "A.T Laurian". Cei doi au fost declarați și marii câștigători ai serii de către juriu. Probele concurenților au fost îmbinate cu momente artistice susținute de elevi talentați ai liceelor botoșănene.  

În timp ce juriul delibera câștigatorii, publicul a avut parte de mai multe momente artistice. Printre cei care au evoulat pe scenă, s-au aflat și cele două prezentatoare Viviana Sposub și Alexandra Grigoroșcuță cât și Ioana Mititelu, Alexandra Mera, Trupa Prolog, Alexandra Mateiuc, Raul Poamaneagra si Alexandra Necseanu.

Concurentii câștigătorii (foto) au fost Mara Bucșinesu și Codrin Epuraș , cei care au câștigat și premiile de popularitate. Acestia au fost foarte fericiți de premiul obținut și sunt mândri de liceul pe care l-au reprezentat, după cum ne-au declarat.

Autor: Ioana Frăsinescu (10 ani, Liceul de Artă "Ștefan Luchian")

   

sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Doar 4 zile pentru a vota cel mai popular mic reporter!

Doar 4 zile au mai rămas ca să votați lucrările micilor reporteri! Copiii-reporteri au susținut pe data de 12 noiembrie concurs de evaluare al cunoștințelor dobândite la cursul estival de jurnalism inițiat în cadrul proiectului Biblio-Vacanța. În afară de premiul cel mare dar premiul de popularitate, vor mai fi acordate și alte câteva premii speciale, acestea fiind decise de juriul care a notat fiecare lucrare în parte. Pentru a-l alege pe cel mai popular mic reporter, nu ezitați să votați la sondajul afișat pe blog!

sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Foto-jurnalismul pe înțelesul copiilor

Copiii-reporteri iau cursuri de foto-jurnalism. După ce, în vară, ei au primit lecții despre jurnalism, finalul de an îi prinde cu un nou curs, care le va aduce noi cunoștințe de care se vor putea folosi mai târziu. 

Cei mai pasionați de fotografie vor ști cum lucrează un fotograf și cum își exercită meseria un fotoreporter. Există diferențe între cei doi,  iar micii reporteri le vor cunoaște la finalul acestui curs. 

Totodată, ei vor ști să realizeze o fotografie ținând cont de principalele reguli astfel încât ea să descrie, fără cuvinte, ceea ce exprimă. Cursul de fotojurnalism este gratuit și a început, sâmbătă, 19 noiembrie.

Orele sunt predate de Ovidiu Porohniuc, membru în Clubul fotografilor și pasionat de fotografie. Ovidiu este pasionat și de zona IT, fiind cel care administrează siteul www.4botoșani.ro.

Copiii vor fi evaluați, în urma participării la acest curs, prin propriile lor lucrări reprezentate de fotografii realizate chiar de ei. Revenim cu detalii cât de curînd! Se anunță un curs activ, creativ și ...interactiv cu internauții!!!!

duminică, 13 noiembrie 2011

Click, read and vote

Vă propunem să accesați următoarele linkuri pentru a citi articolele scrise de copiii-reporteri, la concursul de evaluare și, în funcție de preferințele voastre, vă rugăm să votați, în stânga. Vor fi luate în calcul și comentariile cu substanță pe care articolele scrise de micii reporteri le vor primi precum și numărul de afișări per articol. So, vote for us!!!

Articolele vor fi semnate doar după deliberarile finale.

Click, read and vote!
http://ziarulbuzz.blogspot.com/2011/11/profesia-de-medic-frumoasa-si-grea.html
http://ziarulbuzz.blogspot.com/2011/11/fascinatia-de-calatori-toata-viata.html
http://ziarulbuzz.blogspot.com/2011/11/m-am-indragostit-de-meseria-de-profesor.html
http://ziarulbuzz.blogspot.com/2011/11/nu-exista-viata-perfecta-nici-macar.html
http://ziarulbuzz.blogspot.com/2011/11/medicina-o-meserie-de-viitor.html
http://ziarulbuzz.blogspot.com/2011/11/interviu-despre-pasiunea-pentru-animale.html
http://ziarulbuzz.blogspot.com/2011/11/despre-meseria-de-viitor-printre-copii.html
http://ziarulbuzz.blogspot.com/2011/11/meseria-de-pedagog-e-un-vis-implinit.html

Profesia de medic: frumoasă și grea

Articol de presă (interviu, reportaj, stire, relatare) despre locul de muncă ideal pentru voi:

Meseria de medic este una foarte frumoasă, dar şi foarte grea. Îți trebuie mult talent și ambiție pentru a reuși. Pentru că îmi doresc să fac această meserie, am mers la Spitalul Județean "Mavromati", pentru a afla mai multe informații despre ce presupune această profesie. Cum am intrat în interior, am remarcat foarte multă agitație pe holurile spitalului. Bătrâni bolnavi, dar şi tineri așteptau la cîte o uşă, cu o hîrtie în mînă, pentru a fi consultați. Medicii ieşeau dintr-o sală într-alta strigîndu-si pacienții. Am mers direct la medicul Maria Onofrei, care mi-a declarat cu amablitate următoarele, despre profesia pe care o urmează. "Îți trebuie foarte mult studiu și ambiție. Pentru a reuși, trebuie să-ți placă lucrul cu oamenii și să lucrezi cu drag". Am văzut, la ea în cabinet, şi cîteva ustensile pe care le foloseşte în tratarea bolnavilor. Doctoriţa mi-a dat voie chiar să asist şi la o consultaţie. Am vrut să văd şi opinia unui medic mai tînăr aşa că, la recomandarea primului meu interlocutor, am mers mai departe. Acesta mi-a spus, la fel, că este o meserie care se face cu multă muncă. Timpul petrecut alături de medici mi-a plăcut. A fost o atmosferă de agitaţie, dar frumoasă. Îmi place această meserie şi, cu siguranţă, eu, una o voi practica. 

P.S. Facem precizare că articolele scrise nu reflectă realitatea; sunt creații ale elevilor prin care s-a dorit să se urmărească modul în care ei știu să respecte structura unui articol de presă

Fascinația de a călători toată viața...

Articol de presă (interviu, reportaj, stire, relatare) despre locul de muncă ideal pentru voi:

Săptămâna trecută, firma de avioane X m-a invitat să fac o călătorie până în Japonia. În aeroportul din Suceava erau o mulțime de persoane. Acolo, s-au deschis standuri de fastfood, iar în tot aeroportul mirosea grozav a cartofi prăjiți și a carne preparată în toate felurile. Îți lăsau gura apă toate aromele acelea. Aproape că mi se făcuse foame.  În avion, cînd am urcat, am constatat că locurile se găseau foarte ușor, deoarece, pe spatele fiecărei banchete, era scris foarte mare numărul.Cum avionul decolase, unora din călători li se făcuse frică; am aflat ulterior, din conversațiile purtate și tonul vocii, că se aflau la primul lor zbor. Muzica din avion era una relaxantă și, datorită și fumului degajat de motoare, îți inspira gândul unei discoteci de demult. Însoțitoarea de bord mergea pe la fiecare persoană, întrebând-o dacă mai dorește ceva, dacă se simte bine. Întrebările erau puse în diferite limbi căci, în avion, se aflau oameni din diferite locuri ale globului. Pachetele cu mâncare care ni s-au adus în jurul prânzului, au sucit nările; mâncarea mirosea ca și cînd abia era scoasă de pe foc dar gustul era diferit în comparație cu cel de la preparatele de acasă. Mi s-a spus că e hrană rapidă. Însoțitoarea de bord era o domnoșoară înaltă care avea multe cunoștințe în materie de limbi străine. Mi s-a părut, numai așa privind-o pe ea, o meserie grozavă! Ai ocazia de a colinda lumea și de a descoperi peisaje minunate. Dar, nu e deloc simplu să ajungi steweardeză! Această meserie, după cum mi-a povestit chiar tânăra ca m-a fascinat cu glasul ei cald, necesită multe cunoștințe din diferite domenii. "Meseria aceasta necesită cunoștințe aprofundate și în geografie, dar și în fizică. Nu trebuie să ți se pară nimic un tărâm necunoscut. Cele mai importante sunt limbile străine pe care trebuie să le vorbești ca pe limba natală", este descrierea făcută acestei meseri de către Irina Movilă, însoțitoarea noastră de bord, pe care au îndrăgit-o, într-o clipă, toți călătorii.

P.S. Facem precizarea că articolele scrise nu reflectă realitatea; sunt creații ale elevilor prin care s-a dorit să se urmărească modul în care ei știu să respecte structura unui articol de presă. 

M-am îndrăgostit de meseria de profesor...

Articol de presă (interviu, reportaj, stire, relatare) despre locul de muncă ideal pentru voi:


"Mihnea Colodiuc este profesor. El ne-a declarat că meseria lui preferată este chiar cea de profesor de muzică. Îi place să lucreze cu copiii pentru că sunt frumoşi şi scumpi.Şi-a ales meseria aceasta pentru că, în liceu, a avut ocazia s-o practice. Îi urăm succes în continuare!
Rep: Ce meserie vă place cel mai mult?
Meseria de profesor de muzica îmi place cel mai mult
Rep: Vă place să lucraţi cu copiii? De ce?
Da, pentru că ei sunt frumoşi şi scumpi.
Rep: Cum aţi ales această meserie?
În liceu am avut şansa de a fi profesor. Am predat unor copii şi m-am îndrăgostit de această meserie. Mi-a plăcut și am îmbinat-o cu studiile muzicale pe care le-am terminat"

P.S. Facem precizare că articolele scrise nu reflectă realitatea; sunt creații ale elevilor prin care s-a dorit să se urmărească modul în care ei știu să respecte structura unui articol de presă.   

Nu există viață perfectă; nici măcar vedetele nu o au

Articol de presă (interviu, reportaj, stire, relatare) despre locul de muncă ideal pentru voi:

"Acum trei săptămâni, am  fost aleasă ca reprezentant al revistei "Magie" să-i iau un interviu actriţei Jane Cole. Ajunsă pe platoul de filmare al peliculei intitulată "Te pui cu mine?", am fost condusă într-un cort lila. În interior, mirosea a floare de liliac, iar lumina era palidă. La un moment dat, un bodyguard vesel se dădu la o parte, pentru a-mi face loc. După el, se putea zări tînăra actriţă. Era veselă, îmbrăcată normal. Am fost uimită! În primul rând, Jane mi-a lăudat limba engleză, apoi mi-a arătat platoul de filmare. Acesta arăta, cu toate corturile de acolo, ca o tabără. Garderoba actriţei era plină de haine de firmă, dar Jane a spus: "Să ştii că le urăsc! Ador, în schimb blugii uzați şi tricourile haioase...". Dar, apoi a venit timpul interviului! Jane era indignată de faptul că trebuia să poarte o rochie aurie, mulată pe corp. După interviu, actriţa m-a invitat la un suc şi o pizza. A fost haios, dar cam ciudat să avem în spate atâţia fani. Când a trebuit să plec, Jane mi-a spus cît de greu e să fii vedetă. Apoi, mi-a dat adresa de messenger după ce i-am promis că nu o s-o spun nimănui. Corespondăm chiar şi acum cu toate că eu sunt o fată care încă nu ştie ce va face când va fi mare, iar ea este una dintre cele mai mari vedete ale lumii. Deşi cred că viaţa ei este perfectă, Jane m-a corectat spunându-mi că nu există o viaţă perfectă; orice are mici greşeli" 

P.S. Facem precizare că articolele scrise nu reflectă realitatea; sunt creații ale elevilor prin care s-a dorit să se urmărească modul în care ei știu să respecte structura unui articol de presă.  


Medicina, o meserie de viitor...

Articol de presă (interviu, reportaj, stire, relatare) despre locul de muncă ideal pentru voi:

"Medicina este o meserie foarte dificilă, dar mulți oameni îșii doresc să ajungă medici. Unii nu reușesc.Haideți să vedem ce presupune acest domeniu. Medicina se împarte în mai multe părți: partea de chirurgie, medicină sportivă și partea de medicină de familie. Chirurgia se împarte, la rîndul ei, în mai multe ramuri. Cel mai dificil este să fii medic specialiat pe chirurgie laparoscopică şi chirurgia obezităţii. Această ramură constă în operaţii pe inimă. Dar şi medicina sportivă este delicată. Trebuie să ajuţi persoane să se recupereze după operaţii, accidente, etc. Nici medicina de familie nu se lasă mai prejos. Ca medic de familie, trebuie să cunoşti despre toate medicamentele, viruşi, etc. Ai obligaţia să ştii exact de ce boală suferă pacienţii şi să calculezi corect doza de medicamente. Medicina este grea, dar foarte frumoasă.Trebuie să înveţi mult, dar se merită pentru că ştii că ai salvat oameni şi aceştia îţi sunt recunoscători".

P.S. Facem precizarea că articolele scrise nu reflectă realitatea; sunt creații ale elevilor prin care s-a dorit să se urmărească modul în care ei știu să respecte structura unui articol de presă.  

Interviu despre pasiunea pentru animale...

Articol de presă (interviu, reportaj, stire, relatare) despre locul de muncă ideal pentru voi:

"Andreea Chihaia iubeşte foarte mult animalele și acest lucru m-a determinat să-i iau un interviu.Pasiunea sa pentru patrupede este impresionantă.

Rep. De ce ai ales această meserie?
 A.C: Am ales aceasta meserie pentru că iubesc mult animalele...

Rep: Ce ai vrea să faci pentru a salva animalele?
A.C: Aş strânge bani, împreună cu prietenii mei, pentru a le cumpăra mâncare...

Rep: Se vede că eşti o iubitoare de animale. Eu îţi mulţumesc pentru interviu şi îţi doresc mult succes.
A.C: Nu aveţi pentru ce"

P.S. Facem precizarea că articolele scrise nu reflectă realitatea; sunt creații ale elevilor prin care s-a dorit să se urmărească modul în care ei știu să respecte structura unui articol de presă.  

Despre meseria de viitor, printre copii

Articol de presă (interviu, reportaj, stire, relatare) despre locul de muncă ideal pentru voi:

Mini-reportaj radiofonic:

"Hai să aflăm ce ar vrea copiii să devină în viitor!
Copiii se prezintă, pe rând. Unul este reporter, celălalt este invitatul.
Buna! Mă numesc Raluca Bălan
Buna! Eu sunt Cristi
Ce v-aţi dori să deveniţi când veţi fi mari?
Pai, eu mi-aş dori să mă fac doctor veterinar
De ce ai vrea sa te faci doctor veterinar?
Pentru că iubesc animalele şi aş vrea să le îngrijesc
Mulțumesc...."


 P.S. Facem precizarea că articolele scrise nu reflectă realitatea; sunt creații ale elevilor prin care s-a dorit să se urmărească modul în care ei știu să respecte structura unui articol de presă.  

Meseria de pedagog e un vis împlinit

Articol: "Meseria, bratara de aur" - Tema pentru concursul de creaíe și verificare a aptitudinilor pentru viitorii cursanți ai cursului de jurnalism pentru copii "Micii Reporteri":

"Să lucrezi cu copiii este cel mai plăcut, dar şi obositor lucru în acelaşi timp. Pentru copii, însă nu e obositor deloc. Asta au demonstrat-o profesorii şi elevii, care au participat la festivitatea de deschidere a cursurilor de la Palatul Copiilor din Botoșani.  Unul dintre cursurile derulate la Palatul Copiilor de câţiva ani este cel de fizică aplicată. Sunt mulţi copii înscrişi la acest curs, iar spaţiul nu este încăpător pentru câţi copii ar dori să-l urmeze. "După ce ne vom strînge destui copii, ne vom muta într-un loc mai încăpător", ne-a spus profesorul îndrumător. E mare lucru să munceşti din plăcere. Se poate spune că acesta este cel mai frumos vis împlnit"

 P.S. Facem precizarea că articolele scrise nu reflectă întrutotul realitatea; sunt creații ale elevilor prin care s-a dorit să se urmărească modul în care ei știu să respecte structura unui articol de presă. 

Micii Reporteri au susținut concurs! Vezi cum îi vei putea susține!!!

Ziua de sâmbătă a fost una de evaluare pentru copiii-reporteri. Micii reporteri care au urmat cursul de jurnalism în această vară au susținut, sâmbătă, de la ora 15.00 un concurs de evaluare a cunoștințelor dobândite la cursul de jurnalism "Micii Reproteri", organizat de Asociația Culturală "Adrian Enache", în cadrul Biblio-Vacanța a Bibliotecii Județene "Mihai Eminescu". Concursul a fost împărțit în două secțiuni: secțiunea copiilor care au urmat în vară cursurile de jurnalism și secțiunea copiilor care au aderat ulterior la acest curs. Testul de evaluare pentru copiii care au urmat deja acest curs a cuprins 4 subiecte, din care 2 de teorie pură, unul care a îmbinat teoria cu creația și un alt subiect doar pe creație. Copiii care nu au urmat cursurile de jurnalism au avut de trecut doar printr-o proba de creatie la care au scris un articol pe o temă dată.

Pe blogul micilor repoerteri, vom publica articolele scrise de copii la subiectul numărul 4: Redactați un articol de presă (interviu, reportaj, relatare, știre)despre locul de muncă ideal pentru voi, urmînd ca cei care accesați blogul copiilor-reporteri să votați fie prin comentarii la articole, fie prin likeuri pe facebook, articolul cel mai popular!Semnatarul articolului va primi premiul de popularitate!

Juriul format din Ioana Matfeev (jurnalist și inițiator al acestui curs), Anca Melinte (profesor de limba română) și Radu Căjvăneanu (jurnalist și profesor de limba română) va alege în urma unui barem de corectare cele mai bune lucrări. În urma rezultatelor, se vor acorda: Premiul I (premiul special al juriului), premiul II, premiul III. Toți copiii participanți vor premii diplome de apreciere. Ocupanții locurilor I,II și III vor primi și premii!!! Dar despre asta vă vom anunța cât de curând!

Articolele pe care le veți găsi publicate pe blog nu vor fi semnate decât după deliberări!!!
 

marți, 8 noiembrie 2011

Micii Reporteri vor fi evaluaţi!

Micii reporteri vor fi, sâmbătă evaluaţi. Atît copiii care au urmat cursul de jurnalism organizat de Asociaţia Culturală "Adrian Enache", în cadrul Biblio-Vacanţa, cît şi cei care vor îl vor urma în perioada următoare vor susţine, sâmbătă, 12 noiembrie, concurs. 

Copiii care deja au primit noţiunile elementare despre meseria de jurnalism vor primi atît subiecte de teorie, cît şi de creaţie, în timp ce cei care vor fi viitorii mici reporteri vor fi testaţi doar cu subiecte de creaţie. Primilor li se vor testa nivelul cunoştinţelor dobândite în vară şi posibilitatea de a redacta un articol de presă, în timp ce celorlalţi, doar puterea de creaţie, posibilitatea de a crea un articol de presă. 

Lucrările copiilor vor fi evaluate de un juriu format din jurnalişti şi profesori de limba şi literatura română, iar cea mai bună lucrare va fi premiată. 

Trebuie menţionat că, la final, pe data de 6 decembrie, când vor fi făcute publice rezultatele, vor fi acordate două premii: Premiul special al juriului şi Premiul de Popularitate.

Toţi copiii participanţi vor primi diplome de participare.

Despre membrii juriului precum şi despre premiile pe care le vor primi, detalii, ÎN CURÂND!

duminică, 30 octombrie 2011

Micii Reporteri, prezenți la petrecerea de Halloween la Biblioteca Județeană "Mihai Eminescu".

Micii Reporteri au participat, duminică seară, la petrecerea de Halloween, organizată de Biblioteca Județeană pentru cei mai mici dintre botoșăneni.  Copiii-jurnaliști au stat de vorbă cu ceilalți copii transformați pentru cîteva ceasuri în tot felul de personaje de film, în vrăjitoare, prinți, prințese, albinuțe, bostani...eheee, cîte și mai cîte. Micii reporteri vor scrie, fiecare, propriul lor articol în urma participării la acest eveniment, iar cel mai frumos și bine scris va fi publicat în următorul număr al ziarului Buzz... Până atunci, haideți să vedem ce au făcut duminică, la sala de lectură, unde a avut loc petrecerea de Halloween. Ramona Lupu a "jucat", duminică, dublu rol. A fost și mic reporter, intervievând-o pe Miruna Buză, a fost și personaj costumat într-o vrăjitoare. Micul nostru reporter a avut un frumos costum de vrăjitoare rea pe care l-a accesorizat cu un machiaj frumos și o ...mătură.Toți ceilalți membri ai mini-clubului de jurnalism, prezenți, duminică, la petrecerea de Halloween, au votat, la categoria celor mici, cu Ramona Lupu.

duminică, 23 octombrie 2011

Elevii de la Vorona au testat meseria de jurnalist. Și nu a fost rău!

Elevii Școlii "Alexandru Ioan Cuza"de la Vorona au intrat, duminică, 23 octombrie, cu ocazia festivităților organizate la Ziua Școlii, în pielea unor reporteri.Trei dintre ei i-au intervievat pe protagoniștii spectacolelor desfășurate precum si pe spectatori sau organizatori. Fiind fiecare la primul interviu, se poate spune că ...au stofă! Cu ambiție și dorință de a fi mai buni, vor reuși chiar să se integreze în colectivul ziarului Buzz scriind articole din școala lor!  Până atunci, haideți să urmărim interviurile pe care le-au realizat! Copiii chiar promit, fapt pentru care în numărul din decembrie veți citi și articole semnate de ei!!!


Interviuri realizate de Ilinca Brehuescu la ziua scolii Al. Ioan Cuza de la Vorona

Ilinca Brehuescu a fost duminică, 23 octombrie, reporterul de serviciu al ziarului Buzz fiind prezentă alături de mama ei, fostă elevă a Școlii "Alexandru Ioan Cuza". Evenimentul la care micul reporter a fost prezent a fost ocazionat de ziua școlii din localitate și a adunat multe personalități ale școlii dar mai ales elevi talentați în diferite domenii de activitate.Expozitia absolut inedită intitulată "Din roadele toamnei" a fost unul dintre punctele de atracție ale programului pregătit de coelctivul școlii. Dar despre toate acestea, Ilinca vă va povesti în numărul din decembrie al ziarului Buzz. Alături de materialele micului reporter  vor apărea și articole semnate de noi posibili reporteri din școala voroneană. Trei dintre elevii școlii au debutat duminică în această meserie și treaba nu a fost rea!!! 

sâmbătă, 22 octombrie 2011

Micii Reporteri dau concurs! Care-i cel mai bun?

Pe data de 12 noiembrie, micii reporteri vor participa la un concurs de testare a cunoștințelor dobândite pe parcursul cursurilor estivale de jurnalism, organizate în cadrul proiectului Biblio-Vacanța derulat de Biblioteca Mihai Eminescu. Concursul se va desfășura sub forma unui test cu două probe: teoretică și de creație. 

Copiii-reporteri vor avea, pentru proba de creație, de compus un articol de presă pe o temă dată, iar, la proba teoretică, ei vor răspunde la întrebări al căror răspuns se vor regăsi în cursurile predate în această vară. 

În urma derulării acestui concurs vor fi acordate două premii: marele premiu și premiul de popularitate. Marele premiu va fi acordat concurentului care obține cel mai mare punctaj de la juriul care va analiza lucrările. Din juriu vor face jurnalisti si profesori de limba română dar și un reprezentant al elevilor. Acesta va fi ales in functie de implicarea si devotamentul pe care ni le va arata pana la organizarea concursului. Premiul de popularitate va reveni celui care obține cele mai multe like-uri pe facebook, precum cele mai multe afișări și comentarii la articolul realizat în timpul competiției. Toate articolele redactate în timpul concursului vor fi publicate pe blogul micilor reporteri.

Premiile vor reprezenta lucruri necesare unui reporter, dar despre asta vă vom anunța la timpul potrivit!

Mic reporter câștigător. Fii și tu unul dintre câștigători!

Teodora Rață a câștigat ca urmare a interviului realizat în cadrul acțiunii intitulată "Noaptea Bibliotecilor" un premiu constând într-un mp3 player și o cutie de creioane colorate. Premiul i-a fost acordat de către Centrul Europe Direct Botoșani care a inițiat o campanie pe facebook prin intermediul programului Eures. Acțiunea campaniei constă în promovarea în rîndul tinerilor a ideii de muncă. Cei care doresc să sprijine acest demers o pot face aici. Interviul realizat de Teodora îl puteți urmări aici.

duminică, 2 octombrie 2011

Elena Stroici a realizat un interviu despre cartea din domeniul sportului

Elena Stroici a realizat la Biblioteca Judeteana Mihai Eminescu un interviu despre cartea din domeniul sportului. Ea a promis ca va scrie pentru ziarul Buzz si un articol pe aceasta tematica. Elena este pasionata de sport si se ocupa de departamentul sport al ziarului Buzz.

Centrul Europe Direct Botoșani a lansat concursul EURES. Câștigă 50 lei săptămânal!

Teodora Rață a realizat, sîmbătă, un interviu cu jurnalistul Radu Căjvăneanu de la Centrul Europe Direct Botoșani, ocazie cu care a fost lansat concursul I LIKE EURES.






Intri pe pagina concursului http://www.facebook.com/pages/I-like-EURES-concurs-cu-premii/167069300043699?sk=wall dai like la pagină, postezi un mesaj care să capteze cît mai multe like-uri și ai șansa să cîștigi săptămânal 50 lei. Nu e greu! Câștigă-ți banii de buzunar pentru o săptămână promovînd concursul EURES!!!



Elena Viziteu si Ramona Lupu, de vorba cu copiii prezenti la Noaptea Bibliotecilor...

Doi dintre copiii participanti la Noaptea Bibliotecilor au fost intervievați de catre micii reporteri, Elena Viziteu si Ramona Lupu. Copiii si-au destainuit pasiunile si dorinta lor pentru lectura dar si pentru a invata cat mai mult.

Cornelia Viziteu, directorul Bibliotecii Judetene Mihai Eminescu, intervievata de Raluca Balan

Raluca Balan a stat de vorba cu directorul Bibliotecii Judetene Mihai Eminescu, Cornelia Viziteu, cu ocazia evenimentului intitulat Noaptea Bibliotecilor.

Mihai Cornaci, intervievat de Teodora Rață

Mihai Cornaci, coord. Secției de Filatelie și Numismatică a Bibliotecii Județene Mihai Eminescu din Botoșani a acordat un interviu, cu prilejul Nopții Bibliotecilor, micului reporter, Teodora Rață. Acesta a vorbit despre importanța secției pe care o coordonează, dar și despre evenimentul organizat sâmbătă.

Ludvic Schibinschi, intervievat de Raluca Balan

Raluca Balan a stat de vorba cu profesorul Ludvic Schibinschi de la Palatul Copiilor din Botoșani. Așa cum au promis, copiii care au frecventat în această vară cursurile mini-clubului de jurnalism Micii Reporteri, vor continua să participe la evenimentele care vor avea loc în oraș și vor sta de vorbă cu personalitățile orașului.Raluca Balan și Teodora Rață au participat, sâmbătă, 1 octombrie la festivitatea de deschidere a cursurilor de la Palatului Copiilor.

Ingerasii,intervievati de Raluca Balan

Raluca Balan a stat de vorba cu cei doi copii care formeaza grupul Ingerasii. Raluca promite si un articol frumos despre acesti doi copii talentati...
Grupul Ingerasii a fost infiintat la Palatul Copiilor de catre profesoara Carmen Belicov.

Duo Cris, intervievat de Teodora Rață

Teodora Rață, cel mai nou membru al mini-clubului de jurnalism, a realizat, sîmbătă, primul ei interviu. Iar acesta i-a avut ca protagionisti pe doua dintre adolescentele de succes ale Botoșaniului, respectiv gemenele de la duo Cris (instructor prof. Carmen Belicov). Teodora s-a descurcat bine cu toate emoțiile inerente pentru primul ei interviu și promite ca următoarele interviuri vor fi și mai bune... 

Duo Cris face contorsionism si, in primavară, a aparut chiar la emisiunea "Romanii au talent", de unde au plecat cu multe aplauze si aprecieri pentru talentul si munca depusă. O mândrie pentru Botoșani!

Teodora promite chiar si un articol interesant despre cele două gemene în noul număr al ziarului BUZZ!

Interviu cu Ludvic Schibinschi, realizat de Raluca Balan

Raluca Balan a stat de vorbă cu profesorul de chitara, Ludvic Schibinschi. Interviul a fost acordat cu ocazia festivitatii de deschidere a anului scolar la Palatul Copiilor.
Raluca Balan este membru al mini-clubului dem jurnalism initiat de Asociatia Culturala Adrian Enache. Micii reporteri au propria publicatie intitulata BUZZ!

sâmbătă, 1 octombrie 2011

Micii Reporteri la Noaptea Bibliotecilor

Micii Reporteri au participat, sâmbătă seară, la acțiunile incluse în programul pregătit de Biblioteca Județeană Mihai Eminescu Botoșani pentru programul național cultural Noaptea Bibliotecilor. Acțiunile culturale se desfășoară la Botoșani la toate secțiile Bibliotecii până la ora 24.o. Micii Reporteri au participat și ei la cîteva acțiuni luând interviuri.
Revenim cu detalii de la evenimentul petrecut cu articole și interviuri realizate chiar de către micii reporteri. Detalii despre program puteți găsi aici.



joi, 29 septembrie 2011

Elena Viziteu scrie şi dansează cu aceeaşi plăcere

Elena Viziteu a venit mai tîrziu în clubul de jurnalism, dar s-a adaptat repede cerinţelor şi mediului propice de învăţare a primelor reguli de jurnalism. Elena este elevă în clasa a V-a, la Liceul Pedagogic din Botoşani şi, pe lîngă pasiunea pentru jurnalism, este atrasă de dans. Îşi împarte cu uşurinţă timpul pentru cele două pasiuni şi ştie că la cursul de jurnalism are şansa să-şi dezvolte abilităţile de comunicare. Este o fire deschisă, sociabilă şi veselă. Îi place să comunice şi este foarte ambiţioasă. A reuşit să facă faţă cu succes şi unui interviu fără să se gîndească înainte la întrebări. Dincolo de pasiunea pentru interviurile filmate, Elena scrie cu drag şi căldură despre evenimentele la care ia parte. Şi ştie, ca toţi ceilalţi copii, că numai scriind şi participând la activităţile clublui, va deveni din ce în ce mai bună.

Karina şi placerea ei molipsitoare de a lua interviuri

Karina Todireanu este unul dintre cei mai mici membri ai clubului de jurnalism. Este în clasa a IV-a la Şcoala nr.11 din Botoşani, dar are numai 9 ani. Face parte din grupul Cheia Sol şi îmbină cu lejeritate pasiunea pentru muzică şi cea pentru jurnalism. Talentul ei muzical a fost fructificat la cîteva din festivalurile din ţară, unde a obţinut multe premii. Este pasionată până în măduva oaselor de muzică, dar se simte atrasă mai nou şi de jurnalism. Plăcerea cu care Karina ia interviuri e molipsitoare. Deşi e cea mai mică în momentul de faţă în grup, copila nu se lasă şi ţine ritmul cu ceilalţi colegi. Este ambiţioasă şi perseverentă şi îi place mult să-şi promoveze colegii de breaslă. De altfel, micuţa are chiar propria rubrică la ziarul Buzz, respectiv "Karina prezintă pe...", unde îi promovează pe micii artişti ai Botoşanilor.

Elena Stroici împleteşte pasiunea pentru sport cu cea pentru jurnalism

Elena Stroici urmează cursul de jurnalism încă de la început şi este reporterul dim zona sport a ziarului Buzz. Pasionată de sport şi practicantă totodată, Elena a prins drag, în timpul vacanţei, graţie cursului de jurnalism, şi de meseria de gazetar. Odată ce a luat fiinţă ziarul micilor reporteri, adolescenta, elevă la Şcoala nr. 14 din Botoşani, a venit permanent cu idei pentru a scrie articole. Departamentul sport este specialitatea ei şi pasiunea cu care scrie despre sportivii botoşăneni şi performantele lor este copleşitoare, aşa încât nu prea o poţi înlocui. S-a remarcat încă de la primul interviu pe care l-a făcut cu antrenorul ei de karate prin abilitatea de a găsi întrebări şi de a le structura ca un reporter cu experienţă deja. Şi n-are decît 12 ani!

Teodora Raţă, pe drumul micilor reporteri

Teodora Raţă este cel mai nou membru al mini-clubului de jurnalism. Este elevă la Şcoala nr. 6 din Botoşani şi, deşi n-a urmat încă temele predate colegilor ei, şi-a încercat talentul la primul ei articol. L-a scris, cu ocazia primei zile de şcoala şi a apărut chiar în primul număr al ziarului Buzz. N-a fost rău! Urmează în curînd ca micul reporter să intre în contact cu regulile meseriei şi situaţia, cu siguranţă va fi alta pentru ea. Teodora este un copil ascultător şi interesat de a cunoaşte cît mai mult. Îi place să fie printre ceilalţi membri ai clublui şi este foarte conştiincioasă. Deci, clar un semn al perfecţionismului!

Daria Ichim s-a remarcat chiar de la primul interviu

Daria Ichim urmează cursul de jurnalism încă de la înfiinţare. Este elevă în clasa a VI-a la Colegiul A.T Laurian şi este atrasă de zona ştiinţelor umaniste. Aşa s-ar explica cel puţin interesul ei pentru cursul de limba germană şi cel de jurnalism din cadrul proiectului Biblio-Vacanţa. Dincolo de asta, Daria face, la Şcoala Populară de Artă, şi chitară, muzica fiind o altă pasiune a fetei. La cursul de jurnalism, Daria a realizat primul interviu filmat fiind remarcată chiar de atunci pentru abilitatea de gândi şi adresa o întrebare. Scrie cu interesul de a-i informa corect pe cititori şi îi place să afle cât mai multe despre meseria de gazetar. Este ambiţioasă, perseverentă şi are permanent dorinţa de perfecţionare. Aşadar, atribute numai bune de a-şi făuri o carieră cu succes!. Cît priveşte talentul de mic reporter, articolele cu care a deschis câteva din numerele publicaţiei îl descriu de la sine.

Maria Hriţcu, frumuseţea face casă bună cu jurnalismul

Maria Hriţcu este mai nouă în mini-clubul de jurnalism, dar asta n-o împiedică să recupereze într-un timp cît mai scurt ceea ce colegii ei deja ştiu. Maria este elevă la Liceul Pedagogic, în clasa a V-a şi îi place să fie în centrul atenţiei. Are şi de ce căci chipul ei cu trăsături angelice, dar deja cu forme de domnişoară atrage ochiul oricui. Lucru care o poate ajuta, de ce nu, într-o carieră de televiziune. Dar, pentru asta, un bun reporter trebuie să ştie regulile meseriei. Maria a venit în grupul micilor reporteri datorită colegei ei de clasă, Elena Viziteu şi a rămas în club unde se dovedeşte a fi mereu cu dorinţa de învăţare. Este, deci ambiţioasă iar asta e un prim pas spre a deveni un bun reporter.

Ioana Frăsinescu scrie cu plăcerea cu care cântă

Ioana Frăsinescu urmează cursul de jurnalism încă de la înfiinţare. Are 10 ani, este elevă în clasa a IV-a la Liceul de Artă "Ştefan Luchian" din Botoşani şi face parte din grupul de copii Cheia Sol. Ioana scrie cu plăcerea cu care cîntă. A prins uşor tehnica interviului filmat. Deh, experienţa scenică îşi spune cuvântul în cazul ei! Dar, dincolo de întrebările filmate, copila se dovedeşte a fi tot mai ambiţioasă de la un articol la altul. Îi place să fie printre cei buni şi asta se vede şi prin faptul că, deşi face, la şcoală. pianul de doar un an de zile, deja şi-a ajuns colegii din urmă. La "Jurnalism" e la fel! Tenace şi perseverentă, Ioana ştie permanent că poate şi nu spune niciodată nu unei provocări noi în domeniul mass-media.